اجرای طرحهای آبرسانی به خصوص آبرسانی روستایی در "دولت مردمی" بسیار مورد تاکید است و جهاد آبرسانی در این دولت آغاز شده است.
طبق اعلام وزارت نیرو، در آغاز شروع به کار این دولت بر اساس بررسیهای دقیق کمتر از ۸۰ درصد روستاهای کشور به آب شرب پایدار دسترسی داشتند لذا برنامه ریزی شد ۱۶ هزار روستای کشور به شبکه آب شرب کشور متصل شود و هماکنون تامین آب این روستاها در دستور کار است.
در هفته دولت نیز در استانهای مختلف طرحهای آبرسانی وارد مدار بهره برداری میشود، در خراسان رضوی نیز پروژههای مختلف آبرسانی در این هفته بهره برداری میشود که نتیجه آن برخورداری حدود ۳۶۰ خانوار از آب بهداشتی و شرب سالم و پایدار است.
برخورداری بیش از یک میلیون نفر در خراسان رضوی از طرحهای آبرسانی هفته دولت
سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شهرها و روستاهای خراسان رضوی به جز مشهد تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی هستند و آب استان از هزار و ۷۰۰ حلقه چاه، ۱۵ دهنه چشمه و ۱۴ رشته قنات تامین میشود.
یک میلیون و ۷۳ هزار نفر جمعیت در قالب ۳۵۷ هزار خانوار از مزایای طرحهای هفته دولت در این استان برخودار میشوند. شرکت آب وفاضلاب خراسان رضوی طی هفته دولت ۶۰ طرح آبرسانی را اجرایی میکند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در این خصوص گفت: با اجرای۶۰ طرح بخش آب در فهرست طرحهای هفته دولت در خراسان رضوی یک میلیون و ۷۳ هزار نفر جمعیت در قالب ۳۵۷ هزار خانوار از مزایای طرحهای هفته دولت در این استان برخودار میشوند.
حسین امامی افزود: از این تعداد ۱۶ طرح در نقاط شهری و ۴۴ طرح در روستاها بهرهبرداری میشود.
وی اضافه کرد: برای اجرای این طرحها در ۲۷ شهرستان سه هزار و ۱۷۹ میلیارد ریال از محل اعتبارات محرومیت زدایی، ملی و استانی هزینه شده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: این طرحها شامل اجرای ۲۳۵ کیلومتر خطوط انتقال و شبکه توزیع، ساخت هفت هزار و ۵۰۰ متر مکعب مخزن ذخیره آب، سوله تاسیسات آب شیرین کن و تصفیه خانه آب شهری است.
امامی ادامه داد: باخرز، رشتخوار، زاوه، طرقبه شاندیز، فیروزه تایباد، تربت حیدریه، جوین و فریمان به عنوان شهرستانهایی با بیشترین تعداد طرح در هفته دولت هستند.
خارج شدن حدود ۹۰۰ روستا از تنش آبی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی اظهار کرد: خراسان رضوی از استانهای پیشرو در اجرای طرخهای آبرسانی روستایی و طرح جهاد آبرسانی است که از اسفند سال ۱۴۰۰ اجرایی شده است.
امامی افزود: ۱۲۱ روستای کم آب و بی آب در بخش نخست و ۷۷۰ روستا هم در بخش دوم طرح محرومیت زدایی دولت با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) از فهرست تنش آبی خارج خواهند شد.
وی اضافه کرد: برای اجرای طرح جهاد آبرسانی در بخش اول طرح پنج هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال و در بخش دوم ۱۵ هزار میلیارد ریال اختصاص مییابد که تا سه هزار میلیارد ریال قابل افزایش است.
امامی افزود: افراد خیر و نیکوکار هم به ۳۸۵ روستا در ۱۸ ماه گذشته با اعتبار ۴۸۰ میلیارد ریال آبرسانی کرده اند.
وی ساخت ۲۲ هزار مترمکعب مخزن، ۳۴ ایستگاه پمپاژ، اجرای ۳۲۸ کیلومتر خط انتقال و ۲۰۲کیلومتر توسعه و اجرای شبکه و حفر و تجهیز ۷۰ حلقه چاه با اعتبار ۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال را از دیگر دستاوردهای آبفای استان در دولت سیزدهم بیان کرد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: با هدف تکمیل و اجرای طرحهای فاضلاب استان نیز ۲۷ هزار میلیارد ریال اعتبار توسط سرمایه گذاران بخش غیر دولتی هزینه خواهد شد.
بهرهبرداری از ۱۸ طرح آب و فاضلاب در مشهد
ارائه خدمات آب و فاضلاب به شهر مشهد و ۳۰۰ روستا در این شهرستان برعهده شرکت آب و فاضلاب مشهد است که ۱۱۳ روستا از ٣٠٠ روستای تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب مشهد در شرایط تنش آبی قرار دارد.
طبق گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد، ۱۸ طرح آب و فاضلاب شهرستان مشهد با اعتباری افزون بر هشت هزار و ۶۹۰ میلیارد ریال همزمان با هفته دولت به بهره برداری میرسد.
حسین اسماعیلیان افزود: ساخت ۲ باب مخزن ذخیره آب به ظرفیت ۶۰ هزار مترمکعب و اجرای ۷۵ کیلومتر خطوط آبرسانی از طرحهایی است که در حوزه آب شهری و با اعتبار چهار هزار و ۹۵۰ میلیارد ریال بهره برداری میشود.
وی اضافه کرد: اجرای طرحهای آبرسانی به ۲۳ روستا در قالب ساخت ۲ باب مخزن و ۱۲ کیلومتر اصلاح شبکه آب روستایی نیز از جمله طرحهای این شرکت است که با بهره برداری از آن، حدود هزار خانوار روستایی از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی برخودار میشوند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: در بخش فاضلاب نیز ۶۰ کیلومتر خط انتقال و شبکه جمعآوری فاضلاب و ۱۱ هزار فقره نصب انشعابات فاضلاب با اعتبار سه هزار و ۵۲۰ میلیارد ریال بهرهبرداری میشود.
اسماعیلیان افزود: با عملیاتی شدن این طرحها ۷۰ هزار نفر در حاشیه شهر تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار میگیرند.
کاهش روستاهای دارای تنش آبی در دولت مردمی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد در خصوص اجرای طرحهای اضطراری تامین آب مشهد نیز گفت: طی سالهای اخیر خراسان رضوی و مشهد با خشکسالیهای شدید رو به رو است، اما با اجرای طرحهای اضطراری تامین آب شرب درشهرستان مشهد، تعداد روستاهای دارای تنش آبی و آبرسانی تانکری نسبت به سال گذشته به حدود ۶۰ روستا کاهش یافته است.
اسماعیلیان افزود: طرحهای اضطراری تامین آب با اعتبار ۴۰ هزار میلیارد ریال در این کلانشهر توسط شرکت آبفای مشهد و شرکت آب منطقهای استان در حال اجراست.
وی ادامه داد: در راستای اجرای این طرحها، ۷۰ حلقه چاه در سطح شهر مشهد حفر شده که این اقدام بسیار بزرگی است که این چاهها در شرایط اضطراری بهره برداری میشود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: همچنین طی سال جاری ۹۰ هزار متر مکعب مخزن به بهره برداری رسیده که این اقدام معادل ۱۸ درصد کل مخازن آب شرب شهر مشهد در ۷۰ سال گذشته است.
اسماعیلیان افزود: ۲۸ کیلومتر خطوط جمع آوری آب شرب مشهد نیز اجرا شده که هر کیلومتر از این خطوط، حدود ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه دارد.
طبق اعلام دبیر ستاد بزرگداشت هفته دولت خراسان رضوی،۲ هزار و ۹۱۷ طرح در ایام هفته دولت با شعار "دولت مردم" به بهرهبرداری میرسد و یا عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
احسان یوسفی گفت: در حوزه وزارت نیرو ۱۹۰ هزار و ۵۳۰ میلیارد ریال طرح بهرهبرداری و یا کلنگ زنی میشود.